10. Çanakkale Şehitler Abidesi Buluşması

10-canakkale-sehitler-abidesi-bulusmasi “Çağdaş Gençlik Geleneksel 10. Çanakkale Şehitler Abidesi Buluşmasın” 27 Mart 2016 tarihinde, gerçekleşti.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ ÇANAKKALE ŞUBESİ

 

 “Çağdaş Gençlik Geleneksel 10. Çanakkale Şehitler Abidesi Buluşmasın” 27 Mart 2016 tarihinde, gerçekleşti.

 

            Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkezi, Çanakkale Şubesi ev sahipliğinde ve Çağdaş Gençlik Birimi iş birliği ile gelenekselleşen “Çağdaş Gençlik Çanakkale Şehitler Abidesi Buluşması”nın onuncusu 27 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirdi.

            Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü sayılan Çanakkale Savaşlarının ve Zaferinin 101. Yılında, Çağdaş Gençlik Türkiye’nin Çiçekleriyle Şehitlerini Buluşturmak amacıyla ÇYDD’ nin 40 şubesinin öğrenci ve üyelerinden yaklaşık 1850 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

            ÇYDD, geçmişimizi unutmuyor ve tarihimize sahip çıkıyor. Ulusumuzun istikbali için istiklal mücadelesi veren şehitlerimizi anmak ve şehitlerimize şükranlarımızı sunmak için her yıl buluşan ÇYDD üyeleri ve öğrencileri, 101. yılında, emperyalizme karşı verdiğimiz, büyük mücadeleyi yüreklerinde hala hissetmektedir.

            Etkinlikte gençler, profesyonel rehberler eşliğinde Gelibolu Yarımadası’nda bulunan Şehitlikler ve tarihi yerleri ziyaret ederek bilgilendi.

            Abide Tören Alanında ÇYDD öğrencileri ve üyeleri, Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açarak, önce çok sevdikleri Atatürk İmzasını, daha sonrasında ise savaşta düşmana karşı dahi, nasıl vicdanlı asil bir milletin gençleri olduklarının en güzel sembollerinden olan “Mehmetçiğe Derin Saygı Anıtı”nı bedenleriyle gerçekleştirdiler.       

 Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları olmak üzere,  ülkemizin varlığı ve bütünlüğü uğruna korumak için Çanakkale Savaşında, Kurtuluş Savaşında ve bugün terörle mücadelede can veren tüm şehitlerimiz için saygı duruşuna bulunuldu. ÇYDD üyeleri ve Gençleri, İstiklal Marşı okurken, ÇYDD Çanakkale Şubesi Çocuk Klübü de İşaret Dili ile İstiklal Marşını okudu ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu.

          

  Buluşmanın sonunda gençler, okudukları basın bildirisinde;

“Atalarımızın kanlarını akıtarak kurduğu ve halen kanımızın aktığı laik ve demokratik Cumhuriyetimizi koruma ve geliştirmeyi kendine ilke edinmiş Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin bünyesinde olduğumuz için gururluyuz ve üzerimizdeki sorumluluğun bilincindeyiz. Ülkemizi aydın, çağdaş ve laik kılmak için var gücümüzle çalışmamız gerektiğini biliyor ve bu doğrultuda ilerliyoruz. Çanakkale destanı gibi bizleri bir arada tutan tarihi değerlerimize sahip çıktıkça, onları andıkça Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi aradığımız kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu görüyoruz. “ dediler.


30.03.2016