13 Nisan Hukuk Tarihimizin Kara Günüdür, Unutmadık

13-nisan-hukuk-tarihimizin-kara-gunudur-unutmadik Bundan 11 yıl önce 13 Nisan 2009 sabahı hasta yatağında bile proje üretmeye çalışan, ömrünü bilime, kız çocuklarının eğitimine, ülkesinde eğitimde fırsat eşitliğine adamış ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan Hoca’nın evi basıldı.

13 Nisan Hukuk Tarihimizin Kara Günüdür, Unutmadık! 

Bundan 11 yıl önce 13 Nisan 2009 sabahı hasta yatağında bile proje üretmeye çalışan, ömrünü bilime, kız çocuklarının eğitimine, ülkesinde eğitimde fırsat eşitliğine adamış ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan Hoca’nın evi basıldı.

Eş zamanlı olarak ÇYDD Genel Merkezi, 33 şubesi ve yöneticilerin evleri olmak üzere 81 yer polis tarafından arandı. 42 ÇYDD’li gözaltına alındı. Savcı bile gelmeden ÇYDD’nin tüm evraklarına bilgisayarlarına el konuldu ve hoyratça çuvallara dolduruldu.

13 Nisan sabahı bütün bunlar yaşanırken herkes, tüm Türkiye ÇYDD’nin suçsuz ve büyük bir kumpasın mağduru olduğunu biliyordu.

Bizzat soruşturmayı yapan sözde polisler tarafından üretilen sahte delillere dayalı olarak başlatılan soruşturma sonunda ÇYDD Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Prof. Dr. Filiz Meriçli ve Av. Nur Gerçel’le ilgili olarak açılan ve yıllarca süren dava, 2015’te beraatle sonuçlandı.
Bilirkişi, bütün delillerin sahte, üretilmiş ve ÇYDD bilgisayarına örgüt üyesi sözde polislerce konulduğunu tespit etti.

Bugün diyoruz ki, hukuk devleti bütün özgürlüklerin güvencesidir. Devlet asla paralel güçlere izin vermemelidir. 13 Nisanlar asla bir daha yaşanmamalı!


13.04.2020