26. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı Gerçekleşti!

26-turkan-saylan-genclik-kurultayi-gerceklesti 26. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı, 27-30 Haziran tarihleri arasında İstanbul Tüyap Palas Otel’de, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkezi ve Çağdaş Gençlik Merkez Birimi’nin katkılarıyla gerçekleştirildi.

26. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı, 27-30 Haziran tarihleri arasında İstanbul Tüyap Palas Otel’de, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkezi ve Çağdaş Gençlik Merkez Birimi’nin katkılarıyla gerçekleştirildi. 
Genel Başkanımız Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve yönetim kurulu üyelerimizin de katıldığı kurultayda, ülkemizin dört bir yanından gelen ''Çağdaş Gençlik'' söyleşiler, masa çalıştayları ve eğitimler aracılığıyla gençlerin sorunlarına çözümler bulmaya çalıştı.

Birinci Gün: Kurultayın birinci günü, Çağdaş Gençlik Genel Kolaylaştırıcısı Ali Çolak’ın açış konuşması ile başladı. Ardından Genel Başkanımız Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Çağdaş Gençlik’e seslendi. Sonrasında ise, ilk Çağdaş Gençlik Genel Kolaylaştırıcısı Garip Başakçi, ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulu Gençlikten Sorumlu Yedek Üyesi Dicle Altunsoy, Beylikdüzü Şube Başkanı Elif San ve Antalya Şube Başkanı Can Eldeniz'in katılımıyla "Gençlikten Yöneticiliğe Uzanan Yol" konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Katılımcılar arasında gerçekleştirilen masa çalıştayları ile kurultayın birinci günü tamamlandı. 


İkinci Gün: Kurultayın ikinci gününde Kurumsal Eğitimci Işıl Taysever tarafından verilen Sunum Teknikleri eğitimi ve Araştırmacı Gazeteci Timur Soykan’ın katılımıyla “Basın ve İfade Özgürlüğü” konulu söyleşi yapıldı. Devam eden masa çalıştaylarında, Prof. Dr. Cihan Demirci Tansel, Prof. Dr. Neslihan Özcan, Prof. Dr. Muharrem Balcı, Prof. Dr. Bülent Bayraktar, Doç. Dr. Melike Torun, Doç. Dr. Hüsniye Dinç, Dr. Aysu Yıldız Karaahmet, Dr. Esma Demirezen, Dr. Sertaç Yakal, Öğr. Grv. Fatma Şule Tanrıverdi ve Öğr. Grv. Sevilay Bardakçı gibi önemli isimler katılımcılara bilgi ve deneyimlerini aktardı. Ayrıca, ülkemizin önde gelen sanatçılarından Orhan Aydın ve Nejat Yavaşoğulları’nın katılımıyla söyleşi ve müzik-şiir dinletisi düzenlendi.


Üçüncü Gün: 26. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı’nın üçüncü gününde masa çalıştaylarının yanı sıra Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği Başkanı Av. Müjde Tozbey, "Kadınların Mücadelesi Yaşamı Yüceltiyor" başlıklı bir konuşma yaptı. Gün sonunda ise, genel kültür yarışması düzenlendi.


Dördüncü Gün: Kurultayın son gününde serbest kürsüde 26 katılımcı, 26. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı’nı değerlendirdi. Yapılan sunumlar sonucunda ‘’Beslenme Sorunu’’ masası en iyi sunum ödülüne layık görüldü.  Kurultay, Kemerburgaz Kent Ormanı'nda düzenlenen bir piknik ile son buldu.


08.07.2024