Artık Trabzon / Maçka’da da bir eğitimevimiz var!

artik-trabzon-mackada-da-bir-egitimevimiz-var ”Çağdaş Yaşam İbrahim -Hatun Genç Eğitimevi” 16.12.2017’de Trabzon / Maçka'da açıldı.

Artık Trabzon / Maçka’da da bir eğitimevimiz var!

”Çağdaş Yaşam İbrahim -Hatun Genç Eğitimevi”  16.12.2017’de Trabzon / Maçka'da açıldı. Açılış ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Olcay Yezdani, Trabzon ve Maçka sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, sendika ve baro temsilcileri, ÇYDD'nin üye ve gençliği ile Maçka halkının coşkulu katılımıyla gerçekleşti.

ÇYDD Trabzon Şubesi Başkanı Zuhal Aydın,  açış konuşmasında bağışçı Ali İhsan Genç ve ailesine teşekkür etti.

Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl; eğitimevlerinin amacına, bu eğitim sistemi içindeki yerine ve önemine değinerek daha çok kişinin destek vermesini ve eğitimevi sayısının artmasını diledi. Kızıl, Maçkalılardan eğitimevini sahiplenmelerini, kadınların ve çocukların projelerden yararlanmasını, gerekirse gelen talepler doğrultusunda yeni projeler yapılabileceğini belirterek eğitimevi bağışçısı Ali İhsan Genç'e teşekkür plaketi sundu.

Bağışçı Ali İhsan Genç; tüm ailesinin selamlarını ileterek başladığı konuşmasını, eğitime olan inançla bu çalışmanın önce Maçka'da, daha sonra diğer ilçelerde örnek olmasını diledi.

Konuklarla birlikte açılışı yapılan eğitimevi, ÇYDD Trabzon Şubesi üyeleri Gönül Çağdaş'ın başkanlığında, Nevin Çuhadaroğlu, Hamdiye Kazan,Talat Coşar Akyüz, Nurengin Öktem ve Nurgül Çanakçı'dan oluşan yürütme kurulu tarafından yönetilecek.

Eğitimevi, çalışmalarına çocuklara bilgisayarda kod yazmayı öğretmek amacını güden “Kodlamaca” projesiyle başlayacak ve proje ilk adımda 24 öğrenciyi kapsayacak. Ardından da annelere yönelik “Kadınlarla El Ele “projesi uygulanacak. Eğitimevindeki tüm etkinlikler ve projeler ücretsiz olarak halka sunulacak.

Eğitimevi içinde  “Rıfat Durna Atölyesi”nin donanımını sağlayan Çimtur Temsil Kurulu üyelerine, ”Öğretmen Berat Çivi Kütüphanesi”nin oluşumuna katkıda bulunan Talat Coşar Akyüz'e, Eğitimevi güvenlik gereksinimini karşılayan Hasan Çelebi'ye,  ayni ve maddi destek veren herkese, açılışa çiçek ve telgraf göndererek destek olan Samsun Milletvekili Hayati Tekin’e, Trabzon eski milletvekili Volkan Canalioğlu’na, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a,  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e, Baro Başkanı Sibel Suiçmez’e, Maçkalılar Derneği’ne,  Trabzon ve Maçka’dan açılışa  katılanlara teşekkürler….


20.12.2017