Atatürk Çocukları Kardelenler Kütüphanesi Açıldı

ataturk-cocuklari-kardelenler-kutuphanesi-acildi İzmir'de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Kemalpaşa Belediyesi iş birliğiyle kurulan Armutlu Atatürk Çocukları Kardelenler Kütüphanesi açılış töreni, Kütüphane Haftası'nda gerçekleştirildi.

ÇYDD’nin “Bin Çiçek Açsın, Bin Fikir Yeşersin” projesi kapsamında Armutlu Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait eski hizmet binasında açılan kütüphanede, 5 bin 500 kitap ve firma sahiplerinin bağışladığı 11 bilgisayar ile akıl-zeka oyunları yöre halkının hizmetine sunuldu.

Kütüphanenin açılış törenine başta Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Tanzer Boğan, ÇYDD Karşıyaka Şubesi Başkanı Seniha Ciucci ve Başkan Yardımcısı Can San olmak üzere ÇYDD üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, İzmir Motosiklet Kulübü üyeleri, İzmirli yazar ve şairlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Tanzer Boğan, Başkan Karakayalı’ya kütüphaneye sunduğu destek için teşekkür ederek “Bugün bir bilim yuvasını açmak için bir araya geldik. ÇYDD, eğitim yoluyla çağdaş insana ve çağdaş topluma ulaşma amacıyla kurulmuş bir dernektir. Bu amaç doğrultusunda 32 yıldır 120 şubemizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye çapında yayılmış bütün şubelerimizde bu çalışmalarımız devam ediyor. Genel merkez olarak bugüne kadar 3.568 okula, 2.232 kitaplık ve 33 tam teşekküllü kütüphane yaparak armağan ettik. Buralara 5 milyondan fazla kitap yolladık. Atatürk Çocukları Kardelenler Kütüphanesi’nin Armutlu çocuklarına yararlı olabilmesi için Armutlu halkının desteğini bekliyoruz.” diye konuştu.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı da kurulan kütüphanenin aslında sadece bir kütüphane değil,  eğitim ve bilim merkezi olduğunu ve yeni kütüphaneler açmaya devam edileceğini, bu kütüphanelerin aynı zamanda etüt merkezi gibi öğrencilerin ders çalışabileceği mekânlar olacağını söyleyerek başta ÇYDD üyemiz Mesut Tim olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Kız çocuklarının mutlaka okutulması gerektiğini vurgulayan Başkan Karakayalı, Atatürk devrim ve ilkeleri doğrultusunda çağdaş, devrimci, demokrat insanlar yetiştirme hedefinde olduklarını ifade etti.


27.03.2022