ÇAĞDAŞ ÇOCUKLAR ÇEVREYE SAHİP ÇIKIYOR

cagdas-cocuklar-cevreye-sahip-cikiyor ÇYDD Çocuk Kulübünce her yıl İstanbulda düzenlenen Çevre Şenliği bu kez Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı.

 

Değişik şubelerden yaklaşık 250 çocuğumuzun görevli şube sorumluları, velileri ve öğretmenleri eşliğinde katıldığı etkinlik iki bölümde gerçekleştirildi. Genel Başkan Yardımcısı ve Çocuk Kulübü sorumlusu Nihal Kızıl'ın konuşması ile başlayan etkinlik, ÇYDD çocuklar arası resim ve öykü yarışması ödül töreni ile devam etti. Serbest kürsü bölümünde çocuklar konuklarla çevreye ve korunmasına dair beklenti ve görüşlerini, önerilerini paylaştı. Silivri belediyesi tiyatro sanatçılarının etkinlik gündemine uygun olarak çocuklarla yaptığı drama uygulamaları ilgi yoğundu. 

Beslenme saatinde Beylikdüzü Belediyesi ve Şube gönüllülerince sağlanan yiyecekler ikram edildi.
Öğleden sonraki ikinci bölüm unutulmaya yüz tutan Açıkhava çocuk oyunlarına ayrılmıştı. Havanın azizliği ve yoğun sağanak ve dolu yağmasına karşın oyunlardan vazgeçilemezdi elbette. Hemen çözüm üretildi ve programlanan çoğu oyun oynandı. Sahnede sek-sek ve çuval yarışı, fuayede körebe, mandal oyunu vb devam ederken sergilenen resimler izlendi, dilek ağacına dilekler asıldı, fotoğraflar çektirildi. Çocuk Kulübü sorumluları yanında Beylikdüzü Şubesi'nin liseli gençleri de kardeşlerine eşlik ederek destek verdi. Mezunlar Biriminden Batıkan ve Gençlik Biriminden Yusuf ağabeyleri ile hep birlikte yapılan oyunlarla son buldu program. Evlerine dönerken ÇYDD tarafından armağan edilen kitapları vardı ellerinde tüm çocukların, dillerindeyse seneye çevre şenliğinde hava açık olsa neler yapacakları.

Çocuk kulübü sorumluları dilek ağacındaki dilekleri tek tek okuyup değerlendirdi sonra. Uçak isteyen, anne babasının iyileşmesini ve ölmemesini, bisikleti olmasını, büyüyünce muhakkak dansçı veya ressam olmayı isteyen, atlet olmak isteyen çocuklarımız yanında "dünyanın en ünlü orkestrasında hem çello, hem keman, hem de piyano çalmak istiyorum" diye yazacak kadar müzik aşığı çocuklar vardı. Çocukların diğer dileklerinden bazıları şöyleydi;

- Benim çevre ile ilgili dileğim şu yerlere çöp atılmasın Dünya güzeli ağaçlar kesilmesin ve ağaçların anneleri olan ormanları yok etmeyelim.Türkiye eski haline dönsün
- Savaşın olmadığı, çocukların ölmediği sorunsuz bir dünya istiyorum.
- Çevreler temiz olsun. Çünkü biz Atatürk gibi çevreciyiz.
- Bir günlüğüne iyi tüm insanların dileğinin yerine gelmesi
..........................
"sizi çok seviyorum, inşallah hep sizinle olurum, " diye duygularını ifade eden dilek pusulası da tüm emeklerin karşılığıydı.

ÇYDD Beylikdüzü Şubesi ve çocuk kulübü evsahipliğinde düzenlenen 
hep birlikte öğrenilen ve eğlenceli bir etkinlik daha emek verenlere teşekkür edilerek son buldu.

 

 

 
 
 

 

 


07.06.2016