Çanakkale Dila Kurt Eğitimevi Açıldı

canakkale-dila-kurt-egitimevi-acildi ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel “Bugün önemli bir gün. İki önemli olayı bir arada yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 93’üncü yılını kutlarken bir Cumhuriyet kızının armağanı olan eğitimevini açıyoruz.

Çanakkale Dila Kurt Eğitimevi Açıldı
 
ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel “Bugün önemli bir gün. İki önemli olayı bir arada yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 93’üncü yılını kutlarken bir Cumhuriyet kızının armağanı olan eğitimevini açıyoruz. Bu eğitimevi Çanakkale’ye aydınlanmanın ışığını daha güçlü bir şekilde getirecek.” dedi.
 
 
ÇYDD Çanakkale Şubesi bünyesinde hizmete giren Çağdaş Yaşam Dila Kurt Eğitimevi, 29 Ekim 2016’da düzenlenen törenle açıldı. Açılış, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, ÇYDD Çanakkale Şubesi Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş, Dila Kurt’un annesi Halime Şule Kurt ile babası Ahmet Kurt, Çanakkale Kepez Belediye Baş.Yar. Ömer Faruk MUTAN, Dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi
 
 
.
 
ÇYDD Çanakkale Şubesi öğrencilerin verdiği bir müzik dinletisi ve ritm gösterisi ile başladı. Açılış konuşmasını yapan ÇYDD Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş “Rahmetli Dila Kurt kardeşimizin doğum günü olan 31 Ocak 2011 yılında hizmete açılan ve bugüne kadar başarı ile eğitim programlarını gerçekleştiren Çamlıca Dila Kurt Eğitimevi’nden sonra yine çok anlamlı bir günde, Cumhuriyetimizin 93’üncü yıl dönümünde Çanakkale’de Dilamızın adını taşıyan eğitimevinin açılışını yapmak bizleri gerçekten mutlu etti.” dedi.
 
ÇYDD Çanakkale Şubesi Gençlik Kolaylaştırıcısı Ezgi Güler, “Buradaki eğitimevinin açılış amacı çok özel bir nedenden kaynaklı. Bu kadar gence hitap etmesi nedeni ile gerçekten çok önemli bir yere sahip. Buradaki eğitimler ile birçok öğrencinin, çocuğun ve yetişkinin yararlanabileceği eğitimler olacak.” dedi.
 
Dila Kurt Eğitimevi açılışında konuşan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel “Bugün önemli bir gün. İki önemli olayı bir arada yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 93’üncü yılını kutlarken bir Cumhuriyet kızının armağanı olan eğitimevini açıyoruz. Bu eğitimevi Çanakkale’ye aydınlanmanın ışığını daha güçlü bir şekilde getirecek diye düşünüyorum. Eğitimevleri 2011 yılından beri ÇYDD’nin gündemindeydi. İlk evimizi Çamlıca’da Dia Kurt Eğitimevi olarak açtık. Bu uğurlu bir başlangıç oldu. Bunun arkası çok hızla gelişti ve bugün 17’inci eğitim evimizi yine Dila Kurt adına açıyoruz. Özellikle Dila Kurt’un adının hiç unutulmaması için önemli ve o evlerde eğitim almış olan gençlerimizin hayatlarına yeni bir kapı açıldığı için de önemli. Çünkü yapılan her eğitim gençlerimize bir artı değer kazandırıyor.” dedi.
 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da “Prof. Dr. Türkan Saylan Hocamızı ne kadar ansak azdır. Yakın tarihte anımsayın, onun camdan hasta halinde el sallamasını hatırladım. Yani o neyle suçlanıyordu? Darbecilerle iş birliği yapmakla… O, FETÖ’cülerin nitelemeleri ile karşı karşıya kaldı. O hali ile mücadele ediyordu. Ne yapmıştı? ÇYDD’yi kurmuştu. Bütün günahı, suçu buydu. Bu ülkenin ender yetiştirdiği bilim inanlarından biri. Onu tehlikeli gördüler. Çünkü “çağdaş yaşam” diye bir kavramı topluma empoze etmeye çalıştı. Gençler için, özellikle de kız çocuklarının eğitimi için mücadele vermeye başladı. Bu şeriatçılar için, Cumhuriyet düşmanları için çok büyük tehlikeydi. Bu anlayışı yok edemediler, şimdi Hocamızı yok etmeye çalışanlar kendileri yok olma sürecine girdiler. Onlar yok olacaklardı ve yok olmaya başladılar. Atatürk devrimlerine, Cumhuriyetin ilkelerine kim karşı gelirse yok olmaya mahkûmdur. Bir dönem iktidar olunabilir, ama asla sonuç alınamaz.” dedi.
 
Törende konuşan Dila Kurt’un annesi Halime Şule Kurt; “Burası tamamen Dila’ya ait. Verdiğimiz uğraş sonucu Dila’nın tazminatı ile yapılan bir yer burası. Bizlerin bir kuruşu dahi yok burada. Onun için tamamen Dila’nın çocuklara hediyesidir.” dedi.
Plaket sunumunun ardından kurdele kesilirken açılışa katılan konuklar eğitimevini gezdi.
 
 
 
 


31.10.2016