Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü

canakkale-zaferinin-101-yildonumu GENCECİK, EĞİTİMLİ BİR KUŞAĞI YİTİRDİĞİMİZ ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN YILDÖNÜMÜNDE, ŞİDDETİ TIRMANDIRAN YAKLAŞIMLARI KINIYOR, HER GÜN ÇOCUKLARIMIZI, GENÇLERİMİZİ TOPRAĞA VERMENİN ACISINI YAŞIYORUZ.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ GENEL MERKEZİ VE TÜM ŞUBELERİNDEN

GENCECİK, EĞİTİMLİ BİR KUŞAĞI YİTİRDİĞİMİZ ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN YILDÖNÜMÜNDE, ŞİDDETİ TIRMANDIRAN YAKLAŞIMLARI KINIYOR, HER GÜN ÇOCUKLARIMIZI, GENÇLERİMİZİ TOPRAĞA VERMENİN ACISINI YAŞIYORUZ.

Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bu büyük ve örneksiz savaş,aynı zamanda insanlık âleminin kardeşliğini de simgeleyen bin bir anıyla doludur.

Savaştığı ülkelerin gençlerini, topraklarımızda öldükleri, bu toprağa gömüldükleri için kardeş sayan ve onları bağrına basan ülkemizde bugün, övündüğümüz geçmişe hiç uymayan bir biçimde, gencecik fidanlarımızı, çocuklarımızı toprağa veriyoruz. Bu durum, dayanma gücümüzü zorluyor.

Ülkemizin her evini yas evine çeviren; insanların yüreğinde neye, nereye yöneleceği belirsiz ürkütücü öfkeler büyüten bu gidişi, bu şiddeti durdurmak, bütün siyasilerin en acil görevidir.
Yurttaşlar olarak bizler de kendimizden farklı düşünenlere, farklı inançta olanlara, kısaca farklı olanlara saygı göstermeyi artık öğrenmeli; kimseyi ötekileştirmemeli, farklı olanları kendimize benzetmek için şiddete yönelmemeliyiz. İçerde de dışarıda da barışı, kardeşliği kararlılıkla savunmalıyız.

“Çağdaş – laik – demokratik Türkiye Cumhuriyeti” ilkelerinden asla ödün vermeden ilerlemeli ve çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmayı amaçlamalıyız.

18 Mart Çanakkale Zaferimizin yıldönümünde, bu zaferi ulusça yürekten kutluyor, Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ü ve işgal kuvvetlerine ölümüne direnen on binlerce şehidimizi, gazimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.


18.03.2016