Çocuklarımıza Sahip Çıkıyoruz Forumu Düzenlendi

cocuklarimiza-sahip-cikiyoruz-forumu-duzenlendi ADD, ÇYDD, Eğitim-İş ve TBB tarafından “Çocuklarımıza Sahip Çıkıyoruz” sloganıyla “Öğrencilerin Barınma Hakkı ve Yurt Sorunu” konulu panel ve “Öğrencilerin Yurt Sorununu Hep Birlikte Tartışıyoruz” konulu forum düzenlendi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından “Çocuklarımıza Sahip Çıkıyoruz” sloganıyla “Öğrencilerin Barınma Hakkı ve Yurt Sorunu” konulu panel ve “Öğrencilerin Yurt Sorununu Hep Birlikte Tartışıyoruz” konulu forum düzenlendi.

Oturum Başkanlığını Doç. Dr. Ahmet Yıldız’ın üstlendiği panelde konuşmacı olarak Mustafa Hüsnü Bozkurt (ADD), Prof. Dr. Ayşe Yüksel (ÇYDD), Kadem Özbay (Eğitim-İş) ve Av. R. Erinç Sağkan (TBB) yer aldı. Panel sonunda dört kurum adına sonuç bildirgesini ÇYDD Ankara Şubesi Başkanı Füruzan Bilir okudu.

ÇYDD Genel Başkan Yardımcıları Lale Pilatin ve Av. Sedat Durna, ÇYDD Ankara, Ümitköy – Çayyolu ve Çankaya Şubeleri üyeleri ve gençleri de panele katıldı.

Genel Başkanımız Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Van’daki yurt yetersizliği nedeniyle cemaat yurdunda kalmak zorunda olan bir öğrenciyle ilgili anısını anlatarak sosyoekonomik dezavantajlar yüzünden birçok öğrencinin bu yurtlara boyun eğmek zorunda kaldığını belirtti. Bu nedenle barınma sorununa karşı çözümler üretmenin çok önemli olduğunu belirten Yüksel, bu soruna dikkat çekmek ve çözüme katkı sunmak amacıyla laik ve bilimsel eğitimden yana olan üç kurumla beraber hep birlikte çalışmalar yürüttüklerini ve her zaman öğrencilerin yanlarında olduklarını söyledi.

Barınma sorununa karşı yerel yönetimlerin desteklerinin de çok önemli olduğuna ifade eden dört kurum, bu şekilde yeni yurtların yaptırılabileceği ve işletmelerinin yerel yönetimlere bırakılarak devlet tarafından denetlenebilir olmasının sağlanacağını dile getirdi. ÇYDD olarak üç kurumla birlikte bu konuda yapacağımız çalışmaları kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz. 
 


12.10.2022