CUMHURBAŞKANI BİLE EŞİT DEĞİLİZ DİYOR!

cumhurbaskani-bile-esit-degiliz-diyor ÇYDD Gebze Şubesi tarafından düzenlene panelde konuşan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, "Kadın-erkek eşitliği konusunda cumhurbaşkanı bile kadın-erkek eşit değil diyor, gerisini siz düşünün" dedi.

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Çelikel: Cumhurbaşkanı bile EŞİT DEĞİLİZ' diyor! ÇYDD Gebze Şubesi tarafından düzenlene panelde konuşan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, "Kadın-erkek eşitliği konusunda cumhurbaşkanı bile kadın-erkek eşit değil diyor, gerisini siz düşünün" dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Gebze Şubesi geçtiğimiz günlerde bir panel gerçekleştirdi. Gebze Dilek Düğün Salonu'nda yapılan panele konuşmacı olarak ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Prof. Dr. Neda Armaner, tiyatro oyuncu Gülsen Tuncer katılırken panelin moderatörlüğünü avukat Güner Anlar Baş üstlendi. Panele çok sayıda davetli katıldı.
Panelde ilk olarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Aysel Çelikel konuştu. Çelikel şunları söyledi: "Bizlerin amacımız kadınların insan haklarından eşit bir şekilde yararlanması ve kadınlara ayrımcılığın kaldırılması. Biz de insanız ve tüm insan haklarından yararlanırız. Tecavüzlere, uygulanan şiddete ve kadın ticaretine karşı korunmamız lazım. Toplumda bir kadın imajı var. Ülkede nasıl bir siyasal rejim varsa kadınların statüsü ve yasalar da bu şekilde belirleniyor. Toplumu eğitmezsek bir adım geriye gideriz. Cumhurbaşkanı bile kadın-erkek eşit değil diyor. Kanunların değişmesi kâğıt üzerinde kalıyor. Bunların topluma yönelik yansıması için başka eğitimlerin olması gerekir.”
Çelikel'in ardından Prof. Dr. Neda Armaner bir konuşma yaptı. Armaner konuşmasında "96 yaşına girdim. Bugün 50 sene evvel önceki öğrencim karşımda. Ben talebelerimi evlat gibi gördüm. Evlenmediğim için çocuklarım yok. Kadın hakları, insan haklarının en önemli yarısıdır. Anne eğitimli olmazsa aile eğitimli olmaz. Atatürk, kadınların erkeklerden daha çok aydın olmasını buyurmuştur.” dedi.

Panelde son olarak ise tiyatrocu-oyuncu Gülsen Tuncer konuştu. Gülsen Tuncer, "Kadın ve sanat konusunda ülkenin yönetimi kadını nasıl değerlendiriyorsa sanatı ve sanatçı kadını da öyle değerlendirir. Günümüzde sanatlarda ne yazık ki yeterli okul yok. Çalışan kadınların çoğu ve özellikle sanatçı kadınlar bir tacize maruz kalıyorlar. Kadın hep cinsel yönüyle sunuluyor. Devleti yönetenler, bale sanatçılarını ahlaksızlıklar olarak nitelendirdi. Türkiye'de 2014 yılında 776 kadın tecavüze uğradı. 2012 yılında 6 bin 284 kadın şiddete maruz kaldı, 2015 yılında ise 385 kadın öldürüldü. Ocak ayından itibaren ise 55 kadın cinayeti oldu." şeklinde konuştu.

 

 

 

 


21.03.2016