ÇYDD Ayşe Verim Kütüphanesi Açıldı!

cydd-ayse-verim-kutuphanesi-acildi Derneğimizin ‘Bin Çiçek Açsın, Bin Fikir Yeşersin’ projesi kapsamında, Verim Ailesi desteği ve ÇYDD Kocaeli Şubesi iş birliği ile İzmit Hızır Reis İlkokulu’nda kurulan ÇYDD Ayşe Verim Kütüphanesi açılış töreni gerçekleşti.

Açılış törenine ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Av. Sedat Durna, ÇYDD Genel Merkezi Genel Sekreteri Orhan Argon, ÇYDD Kocaeli Şubesi Başkanı Meral Dönmez ve yönetim kurulu üyeleri, ÇYDD Kocaeli Şubesi Kurucu Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu ile dernek üyeleri ve gönüllüleri katıldı.

ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Av. Durna açılış töreninden yaptığı konuşmada, “Büyük Atatürk’ün dediği gibi ‘Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder!’ Eğitim işte böyle hayati ve kritik bir iştir.” diyerek eğitim önemini vurguladı. Kitaplar ve kütüphaneler olmadan çağdaş eğitimden söz etmenin mümkün olmayacağını söyleyen Av. Durna, “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak 33 yıldır çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve toplum hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 130 bin öğrenciye burs desteği sağladık. 30 çağdaş etkinlik merkezi, 1 üniversite birimi, 2 lise, 17 derslikli 6 anaokulu, 24 ilköğretim okulu, 32 köy okulu ve 36 öğrenci yurdu yaptırdık. 3 bin 568 okula, 2 bin 232 kitaplık ve 34 tam teşekküllü kütüphane kurarak armağan ettik; ne mutlu ki burası 35’inci kütüphanemiz oluyor. Bu okullarımıza 5 milyon fazla kitap ulaştırdık. COVID-19 salgını döneminde yaklaşık 7 bin burslu öğrencimize bilgisayar ve tablet desteği verdik. İnanıyorum ki, Hızır Reis İlkokulu’ndaki bu kütüphanemiz aklı hür, irfanı hür, vicdanı hür Atatürk nesillerinin yetişmesine çok önemli katkı sunacak.” dedi.

ÇYDD Kocaeli Şubesi Başkanı Meral Dönmez de konuşmasında, kütüphanenin açılmasında destek olan bağışçı Verim Ailesi’ne ve ÇYDD Genel Merkezi’ne teşekkür ederek “ÇYDD Kocaeli Şubesi olarak yakınlarımın yetiştiği bu güzel okulumuza kütüphane yapılmasına aracı olduğumuz için çok mutlu ve gururluyuz. Çağdaş Yaşamlılar olarak durmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kütüphaneler eğitim sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır. ÇYDD olarak bağışçılarımızın ve paydaşlarımızın desteği ile yeni kütüphaneler kurmaya devam edeceğiz.

ÇYDD Ayşe Verim Kütüphanesi'nin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ederiz!

 


31.03.2022