ÇYDD Mersin Şubesi 25. yılını kutladı

cydd-mersin-subesi-25-yilini-kutladi Kutlama nedeniyle Mersin Tüccar Kulübü’nde bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte ÇYDD’ye destek verenlere plaket verildi.

ÇYDD Mersin Şubesi 25. yılını kutladı

Kutlama nedeniyle Mersin Tüccar Kulübü’nde bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte ÇYDD’ye destek verenlere plaket verildi. ÇYDD Mersin Şube Başkanı Maryet Tanlı burada yaptığı konuşmada, çağdaşlaşma mücadelesinde derneklerinin 31 yılına, şubelerinin ise 25. yılına erişmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

ÇYDD’nin Atatürk ilke ve devrimlerinin, Cumhuriyet kazanımlarının, demokrasinin, evrensel hukuk kurallarının, insan haklarına saygının hakim olacağı bir Türkiye amaçlandığı için kurulduğunu ifade eden Tanlı, “ÇYDD laik ve bilimsel eğitimden yanadır. Çünkü laiklik yoksa demokrasi de yoktur, hak, hukuk, adalet de yoktur, özgürlük ise hiç yoktur. Eğitim ise toplumların geleceğini şekillendirir ve çağdaşlığın var oluşudur” şeklinde konuştu.

Çağdaş Türkiye’nin güvencesi olan gençleri yetiştirmek için var güçleri ile çalışmaya devam edeceklerini anlatan Tanlı şöyle devam etti: “Kimse umutsuzluğa kapılmasın, gençlerimizle çağdaşlaşma yolunda birlikte yürüyeceğiz. Söz veriyoruz; bizler Cumhuriyet kazanımlarımızı ve Türkan Saylan’ın yaktığı meşaleyi sonsuza dek yaşatacağız!”


06.03.2020