ÇYDD Samsun, yeni hizmet binasında

cydd-samsun-yeni-hizmet-binasinda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) Samsun Şubesi yeni dernek binasını törenle hizmete soktu. ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel, "Büyük Atatürk'ün bu merkezimizde vereceğimiz hizmetlerle güçlenecek" dedi

ÇYDD Samsun, yeni hizmet binasında

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) Samsun Şubesi yeni dernek binasını törenle hizmete soktu. ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel, "Büyük Atatürk'ün bu merkezimizde vereceğimiz hizmetlerle güçlenecek" dedi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) Samsun Şubesi yeni dernek binasını törenle hizmete soktu. ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel, "Büyük Atatürk'ün bu merkezimizde vereceğimiz hizmetlerle güçlenecek" dedi Atatürkçü Düşünce Derneği Bafra Şubesi'nin kurucusu ve eski başkanı Hayriye Yılmaz'ın vefatından sonra ailesi tarafından yapılan bağışla satın alınan ÇYDD Samsun Şubesi yeni dernek binası ve Hayriye Yılmaz Eğitim Evi, törenle hizmete girdi.

ÖZGÜR, DEMOKRAT, ONURLU GENÇLER

Açılış törenine telefonla katılan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, "Açılan bu eğitim evi çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınlarımızın sosyal gelişimine katkıda bulunacak her türlü eğitimi veren muhteşem bir hizmet merkezi olacak. Eğitim evleri, çağdaş yaşamın amaçlarına hizmet edecek en etkili kuruluşlar, bunu hiç unutmayalım. Bu merkezlerin sayısının biraz daha artması için çalışıyoruz. Büyük Atatürk'ün hayalleri bu merkezlerde verilen eğitimlerle güçlenecek. Buna herkesin inanmasını istiyorum. Özgür düşünceli, demokrat, insan onuruna saygılı, dayanışmayı bilen gençler yetişecek bu merkezlerde. Samsun'da açılan bu merkezle birlikte sayımız 20'yi buldu. Bütün güzellikler sizlerin olsun diyorum" dedi.

'ARKAMIZDA AYDINLIK İZLER BIRAKACAĞIZ'

Törene katılan ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Kaya da, "Varlık sebebimiz, Atatürk ilke ve devrimleriyle birlikte kazanılmış hakları korumak. Bu hakları geliştirmek, daha demokratik bir toplumda yaşamak, çocuklarımıza, gençlerimize daha iyi bir gelecek sağlamak, fırsat eşitliği içerisinde eğitim almalarını hizmet etmek elbette bir derneğin görevi değil, bunlar devletin görevi. Dernekler sorunun değil, çözümün bir parçası olmalı. Bu toplumda herkesin yapabileceği bir şeyler var. Derneğimiz okullar, yurtlar yapıp devlete bağışlıyordu. Fakat gördük ki bağışladığımız bu kurumlar amacından çok farklı şekilde kullanılmaya başladı bu nedenle biz de, 'Eğitim evleri' projesini çıkardık. 108 şubemiz, 15 bin üyemiz var. Samsun Şubesindeki arkadaşlarımız ve gençlerimiz de biliyoruz ki emek verecekler. Çok daha fazla kişinin buradan yararlanmasını sağlayacaklar. Bir gün bu dünyadan göçtüğümüzde arkamızda aydınlık izler bırakacağız" diye konuştu.

ÇYDD Samsun Şube Başkanı Yaşar Sezen ise konuşmasında, şunları söyledi:

"Yeni hizmet binamızın sağlayacağı imkanlarla, gençlere, üyelerimize ve Samsun halkına daha iyi hizmetler vereceğimize inanıyorum. Maddi olanakları sınırlı gençleri bulup eğitimlerine katkı vermek öncelikle görevimizdir. Türkan Saylan Hocamızın, 'Bir ışık da siz yakın' öğretisine sizleri de davet ediyorum. Bizler, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkarak yürüyoruz."

Emine ÇATA


11.12.2017