ÇYDD’den Cumhuriyet Konseri

cyddden-cumhuriyet-konseri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kocaeli Şubesi, Cumhuriyetin ilanının 93’üncü yılını düzenlediği konserle kutladı.

ÇYDD’den Cumhuriyet Konseri

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kocaeli Şubesi, Cumhuriyetin ilanının 93’üncü yılını düzenlediği konserle kutladı.

Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, CHP Kocaeli milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet,  ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Kaya, ÇYDD Kocaeli Şube Başkanı Meral Dönmez ve şubenin üyeleri , Öğretmen Mualla Eke Eğitimevi’nin öğrencileri ve velileri  ve çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen konserde Mualla Eke Eğitim ve Kültürevi öğrencileri verdikleri konserde Cumhuriyetin 93’üncü yılında dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattılar.

 

CUMHURİYETE BORCUMUZ VAR

 

Konser öncesinde konuşan şube başkanı Meral Dönmez ”Cumhuriyet bizlere bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez değerdir. Bizler, Genel Merkez ve 107 Şubemizle bu değere sahip çıkıyoruz. Atatürk’e ve Cumhuriyet’e hepimizin borcu var. Çağdaşlaşma adına ülkemiz çocuklarının aydınlık geleceği için eğitim çalışmalarımızı ara vermeden sürdürmemize önderlik yapmış olan Prof.Dr.Türkan Saylan’ı, Prof.Dr.Aysel Ekşi’yi , Prof. Dr.Türkel Minibaş’ı ve yitirdiğimiz diğer kurucu üyeleri saygıyla anıyoruz. Bu konserin yapılmasında maddi manevi emeği geçen herkese teşekkürler… Cumhuriyetimizin 93.yılı kutlu olsun.” dedi.

 

YAHYAKAPTANLARI DA ANMALI

 

ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Kaya da “En büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramımızı kutlarken  Kurtuluş Savaşı’nın önderleri ve Cumhuriyetimizin kurucuları Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü, onlarla  birlikte İzmit’in Kara Fatma’sını ve Yahya Kaptan’ını,  bütün şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Cumhuriyet,  yok yoksul bir ülkenin küllerinden yeniden doğması demektir. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyetin bize armağan ettiği laikliği, kadın- erkek eşitliğini, sanatı, kültürü, bilimi, eğitim hakkını, Cumhuriyet’in bütün kazanımlarını korumak için, geliştirmek için kurulmuştur. Çağdaş Yaşam Mualla Eke Kültür ve Eğitimevi’nde yapılanlar bunun kanıtıdır.” dedi.

 

 


31.10.2016