Educ8 Genç Kadınların Güçlendirilmesi Programı

educ8-genc-kadinlarin-guclendirilmesi-programi 2015 ve 2016 yazlarında New York’ta gerçekleşen Educ8 projesi ile dört üniversiteli kızımız bu yaz Londra’daydı.

Educ8 Genç Kadınların Güçlendirilmesi Programında 3. yıl

2015 ve 2016 yazlarında New York’ta gerçekleşen Educ8 projesi ile dört üniversiteli kızımız bu yaz Londra’daydı. ODTÜ İngilizce Öğretmenliğinden Eda, İTÜ Mimarlık öğrencisi Pınar, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’nden Esra ile Marmara Hukuk öğrencisi Rozalin Ağustos 2017’de bir aylık dil ve kültür gezisini tamamlayarak yurda döndüler.

Program boyunca dört başarılı kızımız, günde altı saat dil okuluna devam etti. Ancak programın daha önemli bölümü çeşitli gönüllüler ile Londra’yı gezerken İngilizce konuşma pratiği yaparak dil becerilerini geliştirmeleri idi. Ayrıca her kızın okuduğu dal ile ilgili bir mentoru vardı ve gelecekteki meslekleri ile ilgili pek çok konuda soru sorma ve bilgi edinme şansları oldu. Boş vakitlerinde çeşitli ülkelerden gelen sınıf arkadaşları ile de etkinliklere katılarak İngilizce konuşma alışkanlığı edindiler.

Londra’yı aylık ulaşım kartları ve yürüyerek keşfettiler, Victoria&Albert Museum, Natural History Museum ve Tate Modern’ı gezdiler; hemen okullarının yanındaki British Museum’u defalarca ziyaret ettiler. Royal Albert Hall’da bir BBC Prom klasik müzik konseri, St. Martin-in-the-Fields’de klasik müzik dinletisi ile Dominion Theater’da “Paris’te bir Amerikalı” müzikaline giderek metropolün kültürel yaşantısına katıldılar. South Bank Center’da izledikleri mülteci sorununu işleyen ve teması “Sınırlar” olan performans hepsini çok etkiledi.

Eda mentoru ile British Library’de buluşurken, Rozalin iki farklı hukuk bürosuna ofis ziyareti yaptı; Esra ve Pınar ise mimar mentorları ile Londra’nın önemli yapılarını inceledi. Birlikte katıldıkları Google ofis ziyareti de öğrncilere çağdaş bir ofis ortamını inceleme şansı verdi.

Hafta sonlarını da geziler ile değerlendiren gençler, bir üniversite kenti olan Cambridge’e yapılan okul gezisine katıldılar. Greenwich’e yaptıkları gezi ile “0” meridyeninin üzerinde yürüdüler.

Programa destek veren New York’tan Günay Aksoy’a, İstanbul’dan sponsorumuz Oya Kavame’ye ve Zehra Kavame’ye, Londra organizasyonunu ortaklaşa yaptığımız Defne Ebeoğlu’na ve projeye katılan tüm gönüllülere teşekkür ederiz.

 


10.09.2017