HABERLER
Geçmiş Olsun Türkiye

gecmis-olsun-turkiye Ülkemizde deprem felaketinin yarattığı yıkıcı gelişmeleri derin üzüntü içinde takip ediyoruz ancak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak yine hep birlikte bu günleri atlatmaya kararlıyız!

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş başta olmak üzere depremden etkilenen bölgelere her türlü yardımı sağlamak amacıyla ÇYDD Genel Merkez Afet Birimi ve 122 şubemizle birlikte çalışmalara başladık.

İlk olarak ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulumuzun deprem gündemiyle gerçekleştirdiği olağanüstü toplantı ardından, ÇYDD Genel Merkez Afet Birimi tarafından yürütülecek ihtiyaç tespiti çalışmalarına başladık. Depremden etkilenen bölgedeki ÇYDD şubeleri ile yine olağanüstü toplantı gerçekleştirerek mevcut durum ve son gelişmeler hakkında bilgi aldık. Deprem bölgesindeki üye ve öğrencilerimizi belirleyerek Deprem Kriz Masası oluşturduk ve afetzedelere destek olmak amacıyla bölgedeki şubeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla eş güdümlü çalışmak üzere harekete geçtik.

Deprem bölgesinde eğitim gören veya ailesi bölgede yaşayan 3 bin 600 öğrencimizin güncel durumlarını ve acil ihtiyaçlarını tespit ederek hız kesmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Şu an bu öğrencilerimizin yüzde 70’inin ailelerinin çoğunun deprem bölgesinde olduğunu ve yüzde 22’sinin de deprem bölgesinde bulunduğu bilgisine ulaştık. Bölgede bulunan öğrencilerimizin ve ailelerinin kaldığı yerlerin yüzde 52’sinde hasar olduğunu belirledik ve yüzde 70’ininde ev harici her yerde barınmaya çalıştığını tespit ettik. Bölgede bulunan öğrencilerimizin ve yakınlarının ivedi şekilde barınma, gıda, kıyafet ve nakdi yardıma ihtiyacı var. ÇYDD olarak sizlerin destekleriyle birlikte deprem bölgelerinde mağdur olan öğrencilerimizin ve ailelerinin yaralarını sarmalarına destek olmayı, eğitim hayatlarına devam etmeleri için katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’na ve İstanbul Valiliği’ne deprem sonrası çalışmalara destek vermeye hazır olduğumuzu belirten dilekçimizi sunduk; ülke genelinde afetzedelere yönelik destek çalışmalarımıza hız vereceğiz.

Aynı zamandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgesine malzeme gönderme çalışmalarına gençlerimiz ile destek oluyor, İBB Yenikapı ve Kartal merkezlerinde gönüllü olan 170 gencimiz ile afet çalışmalarına katkıda bulunuyoruz.

Sizler de depremden etkilenen bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarının ardından, afetzede öğrencilerimiz ve ailelerinin ivedi ihtiyaçlarını karşılamak adına öncelikle yerel yönetimlerin ayni yardım kampanyalarına katkıda bulunabilir, daha sonra dernek çalışmalarımızı www.cydd.org.tr adresi üzerinden takip edebilirsiniz.

 “Deprem değil, bina öldürür!” sadece bir slogan değil, ülkemizdeki en acı gerçektir.

Yürekten inanıyoruz ki, bu yaşadığımız büyük acı karşısında umudu tekrar yetiştireceğiz. Göçük altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını diliyor; hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Yaralarımızı hep birlikte saracağız.


07.02.2023