Geleneksel Çağdaş Gençlik 9. Anıtkabir Buluşması

geleneksel-cagdas-genclik-9-anitkabir-bulusmasi Çağdaş Gençlik, geleneksel Anıtkabir buluşmalarının dokuzuncusunu 16 Aralık 2017 tarihinde, başta ÇYDD Ümitköy, Ankara, Çankaya olmak üzere tüm şubeleri ve ÇYDD Genel Merkezinin desteğiyle gerçekleştirdi; Atasına “Biz Buradayız!” dedi.

Çağdaş Gençlik, geleneksel Anıtkabir buluşmalarının dokuzuncusunu 16 Aralık 2017 tarihinde, başta ÇYDD Ümitköy, Ankara, Çankaya olmak üzere tüm şubeleri ve ÇYDD Genel Merkezinin desteğiyle gerçekleştirdi; Atasına “Biz Buradayız!” dedi.

Çanakkale’den Van’a, Samsun’dan Çukurova’ya, İstanbul’dan Konya’ya, Denizli’den Gaziantep’e, İzmir’e… kadar Türkiye’nin her yerinden 2700 Çağdaş Genç, sabahın ilk ışıklarıyla Tandoğan Meydanı’nda buluştu. Gençler, saat 9.00’da Arslanlı Yol’dan Anıtkabir’e yürüyüşe başladı. Saat 10.30’da üzerinde “ÇYDD Gençlik” yazılı çelengi resmi törenle Mozoleye bırakarak saygı duruşunda bulundu. Ardından Çağdaş Gençlik Merkez Birimi Kolaylaştırıcısı Fırat Örüç, Çağdaş Gençlik’in Cumhuriyet’i korumak ve Ata’ya bağlılık konusundaki kararlılığını belirterek Anıtkabir defterini imzaladı.

Anıkabir’deki törenden sonra gençler, “Cumhuriyet Zirvesi” adını verdikleri toplantı için Yenimahalle Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’ne geldi. Sunumunu Çağdaş Gençlik Birimi'nden İrfan Akın'ın yaptığı toplantı, ÇYDD Genel Başkanı Prof.Dr. Aysel Çelikel’in video konuşması ile başladı. Çelikel, Cumhuriyet’e ve onun kurucusu Atatürk’e bağlılıklarını gösteren bu ekinlik için gençleri kutladı.

ÇGMB Kolaylaştırıcısı Fırat Örüç, ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Kaya, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın gençleri selamlayan konuşmalarından sonra Prof. Dr. Mustafa Sarı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde yürüttüğü inci kefalı balığının neslinin tükenmemesi için uyguladığı projeyi anlattı.

Bir KHK ile görevinden alınan ve ÇYDD Onur Kurulu Başkanı Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu da konuşmasında Cumhuriyet’i korumanın ülkenin fauna ve florasını korumakla eş anlamlı olduğunu vurguladı ve içinde yaşadığımız günlerin sorunları konusunda gençleri bilgilendirdi.

ÇYDD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Gençlik Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Ayşe Yüksel ile ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Kaya’nın konuk konuşmacılara plaket sunmasının ardından toplantı, ÇYDD Söke Şubesi gençlerinden oluşan müzik grubu Manifesto’nun mini konseriyle tamamlandı.
Salon toplantısının bitiminde gençler, büyük bir mutlulukla, Cumhuriyet’e ve Atatürk’e bağlılıklarını pekiştirmiş olarak aldıkları ışığı, geldikleri kentlere yaymak üzere yola çıktılar.

Yolları açık olsun!
Fotoğraflar: Nasuh Bektaş, Özden Özgür Onar

 


19.12.2017