Her Kızımız Bir Yıldız Projesi Etkinliği

her-kizimiz-bir-yildiz-projesi-etkinligi ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz.’ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı”,

‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz.’ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı”, ülkemizin dört bir yanından gelen tıp fakültesi öğrencisi geleceğin genç hekimleri olan “yıldız kızları”mızla birlikte kutladık.
Mercedes-Benz Türk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile 20 yıldır sürdürdüğü ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ programı kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanında tıp fakültelerinde öğrenim gören Yıldız Kızları İstanbul’da ağırladı. Boğaz turu olarak gerçekleştirilen etkinlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanırken, ‘Yıldız Kız’larımız’ alanında uzman doktorlarla sohbet edip tecrübelerinden yararlandılar ve Mercedes-Benz Türk’ün kadın yöneticilerinin kişisel ve mesleki gelişim hikâyelerini dinlediler.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Mercedes-Benz Türk’ün 20 yıldır sürdürdüğü ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ programında, Türkiye’nin dört bir yanından tıp fakültesinde okuyan ‘Yıldız Kız'larla İstanbul’da buluştu. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Lale Pilatin, Burs Birimi sorumlusu  Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cihan Demirci Tansel, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhan Tuğlular, Diş Hekimi Dr.Canan And , Mercedes-Benz Türk Kurumsal İletişim Müdürü Miray Demirel, ve farklı branşlardan doktorlar katıldı. Boğaz turu olarak gerçekleştirilen etkinlik kapsamında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanırken, ‘Yıldız Kız’lar alanında uzman doktorlarla meslekleri hakkında sohbet edip onların tecrübelerinden yararlandılar. Ayrıca Mercedes-Benz Türk’ün kadın yöneticilerinin kişisel ve mesleki gelişimlerine dair deneyimlerini dinleme fırsatı buldular.
Toplumda kadının her alanda hak ettiği güce kavuşması, kadınlara sosyal ve ekonomik hayatta fırsat eşitliği tanınması hedefiyle 2004 yılında 17 ilde 200 kız öğrencinin desteklenmesiyle başlatılan, eğitim öğretimleri süresince devam eden ve bu gün 20.yıla erişen “Her Kızımız Bir Yıldız “ burs programı, her yıl 1000 kız öğrencimize burs ve kişisel gelişim desteği ile devam etmektedir.


21.05.2024