Sainte Pulcherie Fransız Lisesi Öğrencilerinden

sainte-pulcherie-fransiz-lisesi-ogrencilerinden ÇYDD’deki kardeşlerine yaratıcı destek

 

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin 9. sınıf öğrencileri, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen "Kolye Tasarım Yarışması" sonunda dereceye giren tasarımlardan üretilecek kolyelerden elde edilen gelirle ÇYDD’ye destek oluyor.

18 Şubat 2016 Perşembe günü SP Lisesi'nde Müdür Yardımcısı Güler Kayhan'ın organizasyonundan sorumlu olduğu "Kolye Tasarım Yarışması Ödül Töreni'nde" Okul Müdürü M. Alexandre Abellan konuşmasında şunları söyledi:

"Üçüncü yılında bu çalışmanın konusu zıtlıkların buluşması, karşıtların ittifakı olarak belirlendi.

Kültürlerin çeşitliliğinin ne yazık ki, insanları kimi zaman karşı karşıya getirmek üzere kullanıldığı dünyada, bizler, bunun tam tersine, çeşitliliği, zenginlik ve birliği vurgulamak amacıyla tercih ettik. Bu tema sayesinde öğrencilerimiz; söz konusu birlik, ihtimal dahilinde olmayan bu birliktelik, bu kaçınılmaz uzlaşı, barış ve uyum kaynağı için nasıl çalışmaları gerektiğini hiç kuşkusuz kavradılar.

9. sınıf öğrencileri ve bu projenin tüm aktörleri, hayır gecesinde toplanacak tüm gelirin « Kültür Evi » ve « Anadolu'da Bir Kızım Var, Öğretmen Olacak » adlı iki kampanyayla desteklediğimiz Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne aktarılmasını arzu etmişlerdir.

Bu tercih bizler için iki sebepten ötürü büyük önem arz etmektedir: Bir taraftan bütün sürdürülebilir yaşam projelerimiz öğrencilerimizle aynı imkânlara sahip olamayan çocukların eğitimine vakfedilmektedir ki, böylesine prestijli bir okul için bundan daha doğal bir şey olamazdı. Öte yandan okulumuz 150 yıldan bu yana genç kızların eğitiminin kadınlar (rahibeler) tarafından sağlandığı bir kız okuluydu. Bu ülkenin tüm genç kızları adına göstereceğiniz cömertlik örneği için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum."

Yarışmanın Seçici Kurulu Erol Sağmanlı, Esra Sevim (Harper's Bazaar), Esra Zarakol (PR Danışmanı), Güneri Cıvaoğlu (Milliyet), Özge Zeki(Cosmopolitan), Sibel Arna (Hürriyet), Sinem Kın (Hello), Umut Eker'in de (Stil Danışmanı) katıldığı ödül töreninde Orkestra İstanbul mini bir konser verdi.

ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl da konuşmasında "eğitimin niteliğinin öneminin günümüzde dünyada ve ülkemizde yaşadığımız can yakıcı kötü olaylarda da ortaya çıktığını" vurguladı. Bilimsel, evrensel değerlere, hukuka, etik kurallara saygılı, sanatla kültürle yoğrulmuş bir eğitimden geçen çocukların kötülük yapamayacağını, kandırılamayacağını söyledi. Öğrencileri sosyal sorumluluk konusunda yönlendirdikleri için okul idaresine, bu projede arkalarında durdukları için velilerine, hem ürettikleri sanat eserleri, hem de bireyci davranmayıp kendilerinin sahip olduğu eğitim olanaklarını bulamayan kardeşlerine destek oldukları için öğrencilere teşekkür etti.

 

 

 

 

 


26.02.2016