HABERLER
Skandalı aklama çabası

skandali-aklama-cabasi ÇYDD Başkanı Aysel Çelikel, Ensar Vakfı Başkanı’nın sözlerine tepki gösterdi...

 

Ensar Vakfı ve şubelerine ilişkin vahim iddialar gündemdeki sıcaklığını korurken Vakıf Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu’nun canlı yayında “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde de, orada kalan kız öğrencilerimizin hiç yakışık almayacak birtakım ifadelerle tecavüze… Erkek askeri öğrencilerle birlikte olmaya yönlendirildikleriyle ilgili söylemler geliştirildi” çıkışı büyük tepki çekti. ÇYDD Başkanı Profesör Aysel Çelikel yaşananları anlayamadığını söyledi.

ÇİRKİN İFTİRA

Konuyla ilgili Özlem Gürses’e konuşan ÇYDD Başkanı eski Adalet Bakanı Profesör Aysel Çelikel, karalamaya ilişkin dava açmaya hazırlandıklarını söyledi. Çelikel, “Bu iddianın kaynağını hatırlatmakta fayda var. Her şey 2009 yılında, ÇYDD Kurucu Başkanı Profesör Türkan Saylan’ı okuttuğu kız çocuklarını ‘askeri ayartmak’ için kullandığı çirkin iftirasıyla başladı” diyor.

SAHTE DELİLLER

Çelikel, “Ergenekon ve Balyoz davalarının nasıl yalan olduğu ortaya çıktıysa, ÇYDD ile ilgili bu iddialara yönelik davada deliller sahte çıktı. ÇYDD beraat etti, temyiz sürecinde de aklandı. Şimdi kendi ayıplarını örtmek için yine iftiralar atılıyor. Olayın yaşandığı vakfı aklamaya çalışıyorlar ancak bu gibi olaylarda yalnızca fiili işleyen kişi değil, bunları denetlemeyen devlet de sorumludur” diye konuştu.

Profesör Çelikel "27 yıldır binlerce gence burs vermiş olan ÇYDD'nîn hiçbir yatılı evi ya da yatılı merkezi yok. 'Kardelenler' (Turkcell)  bursuyla okumaya devam eden halen 600 - 700 çocuğumuz var, onların mezuniyetini bekliyoruz" dedi

AÇIKLAMAMIZ RAHATSIZ ETMİŞTİR

Profesör Aysel Çelikel yaptıkları yazılı açıklamada, anne babaları uyardıklarını, kurs, vakıf ve ev gibi adlar altındaki yapıların denetim altında olması gerektiğini hatırlattıklarını hatta ilgili bütün bakanları Karaman’da yapılacak duruşmayı izlemeye çağırdıklarını hatırlatıp “Bizler yurttaşlar olarak orada olacağız. Bu açıklama birilerini rahatsız etmiş olabilir” diyor.


28.03.2016