SÜREYYA AĞAOĞLU’NU ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

sureyya-agaoglunu-anma-etkinligi-duzenlendi Türkiye'nin İlk Kadın Avukatı olan değerli hukukçu Süreyya Ağaoğlu için, ölümünün 30. Yılında "Süreyya Ağaoğlu’nu Anma Günü" etkinliği düzenlendi.

ÖLÜMÜNÜN 30. YILINDA SÜREYYA AĞAOĞLU’NU ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Türkiye'nin İlk Kadın Avukatı olan değerli hukukçu Süreyya Ağaoğlu için, ölümünün 30. Yılında "Süreyya Ağaoğlu’nu Anma Günü" etkinliği düzenlendi. Süreyya Ağaoğlu Çocuk Dostları Derneği, Süreyya Ağaoğlu Eğitim ve Öğretim Vakfı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin ortak çalışması ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi iş birliği ile etkinlik, 14 Aralık 2019 Cumartesi günü saat 13.00’de, Galatasaray Üniversitesi Aydın Doğan Konferans Salonunda gerçekleşti.

Anma programı, SACDD Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Kerem Akyol, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, GS Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı. Program, 2019 yılı “Süreyya Ağaoğlu Hukuk Ödülleri” sahipleri İrem Selin Nacar ve Büşra Zeliha Ceylan’ın konuşmaları ile devam etti.

“Süreyya Ağaoğlu ile Emek Verenler” bölümünde ÇYDD önceki dönem Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Meral Umut Akarçay ve Betül Onursal Süreyya Ağaoğlu ile birlikte yaptıkları birbirinden değerli çalışmalarını davetliler ile paylaştı.

Programın son kısmında “KADIN VE ÇOCUK HAKLARI ÜZERİNE” konferans gerçekleştirildi.
Konferansın konuşmacıları:
“Medeni Kanunla Kadının Değişen Toplumsal Statüsü ve İlk Türk Kadın Avukatı Süreyya Ağaoğlu” konulu konuşması ile Prof. Zeynep Üskül Engin,“Türkiye’de Kadının Yasal Hakları” konulu konuşması ile Av. Nazan Moroğlu,“Çocuk Adalet Sistemi” konulu konuşması ile Av. Aşkın Topuzoğlu, “Çocuk Haklarının Savunulmasında Avukatların Rolü” konulu konuşması ile Av. Seda Akço Bilen’in konuşmaları ile son buldu.


19.12.2019