Ulusal Kurtuluş Mücadelemize Gölge Düşürülemez!

ulusal-kurtulus-mucadelemize-golge-dusurulemez TBMM Eski Başkanlarından İsmail Kahraman’ın ulusal bağımsızlığımızın kazanıldığı Türk Kurtuluş Savaşı’nı hiçe sayan sözleri hayret vericidir.

TBMM Eski Başkanlarından İsmail Kahraman’ın ulusal bağımsızlığımızın kazanıldığı Türk Kurtuluş Savaşı’nı hiçe sayan; Yunan ordusunun Anadolu’dan kendiliğinden çekildiği ve tek bir mermi atılmadığı, şehirlerin kurtuluş günleri yerine fetih günlerinin kutlanmasının gerektiği yönündeki sözleri hayret vericidir. Bu kişinin ülkemizde Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığı yapmış olması ise ayrıca düşündürücüdür!

Öncelikle bu düşün yapısının bilmesi gerekir ki düşman işgalinden kurtuluş gerçekleşmeseydi şehirlerin tarihin bir döneminde fethedilmiş olmasının hiçbir önemi ve değeri kalmayacaktı. Tarih, önemli bir sosyal bilimdir ve yurdumuzun yaşadığı işgaller ulusal tarihimizin çok önemli dersler çıkarılması gereken bölümleridir. İşgallerden kurtuluş ise başlı başına bir kahramanlık öyküsüdür, işgale karşı büyük direniş sonucunda Maraş Kahramanmaraş, Urfa Şanlıurfa, Antep Gaziantep olmuştur.

Yunan ordusunun Anadolu’dan kendiliğinden ayrıldığı ve Türk askeri tarafından tek bir mermi atılmadığı yönündeki beyanlar en başta Ulusal Kurtuluş Savaşımızın on binlerce şehit ve gazisine karşı saygısızlık ve ulusal tarihin çarpıtılmasıdır. Bu kişiyi Türk ulusunun vicdanına sevk ediyoruz. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk ordusu tarafından kazanılan Kurtuluş Savaşı, halkın büyük özverisiyle birlikte, emperyalistlere karşı destansı bir zafer haline gelmiştir. Bu zafer öyle büyüktür ki hem Türkiye’nin hem de dünyanın döngüsünü değiştirmiştir.

Türk Kurtuluş Savaşı’nı halkın iradesinin esas kılınması için, Türkiye Büyük Millet Meclisi yönetmiştir ve devamında destansı zaferimiz Cumhuriyet ile taçlanmıştır.

Kurtuluş Savaşı’nın başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.


31.08.2022