Velilere çocuk istismarını anlattılar

velilere-cocuk-istismarini-anlattilar İZMİR'in Çeşme ilçesindeki Çağdaş Yaşam Ovacık İlkokulu'ndaki öğrencilerin velileri için 'Çocuk İstismarı' konulu bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çeşme Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda, son dönemde yoğun olarak kamuoyunun gündemine gelen ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ağırlaştırıcı ceza verilmesi konusunda çalışmaların yürütüldüğü 'çocuk istismarı' konusunda veliler bilgilendirildi. 25 velinin katıldığı toplantıda konuşan ÇYDD Çeşme Şube Başkanı Hamide Bal, çocuk istismarının giderek yoğunlaştığına dikkat çekerek, anne babaların çocuklarını uyarmalarını, kendilerini dikkatle izlemelerini tavsiye edip, herhangi bir istismar durumunda yapılması gerekenleri anlattı.

ÇYDD Çeşme Şubesi'nin davet ettiği Uzman Psikolog Gülşen Çaylı çocuk istismarının ne olduğunu, hangi davranışların ihmale, hangi davranışların istismara girdiğini detaylı olarak, örnekleriyle anlattı. Öğrenci velileri ile interaktif bir toplantı gerçekleştiren Uzman Psikolog Çaylı, öğrenci velileri ile karşılıklı konuşarak, anne babaların çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiğini, herhangi bir istismar durumunda hangi mercilere nasıl başvurulabileceğini ayrıntıları ile anlattı.

Veliler, bilgilendirme toplantısının kendileri için çok yararlı olduğunu belirtip, teşekkür etti.

İkinci toplantının 5 Mart Pazartesi günü, Reisdere TOKİ konutlarındaki 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu'nda yapacağı bildirildi.

 

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)


28.02.2018