Zeytinburnu Dr. Canan And Etkinlik Merkezi

zeytinburnu-dr-canan-and-etkinlik-merkezi “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Zeytinburnu Şubesi Dr. Canan And Etkinlik Merkezi” 23 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilen törenle açıldı.

“Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Zeytinburnu Şubesi Dr. Canan And Etkinlik Merkezi”  23 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilen törenle açıldı.

Misafirler, yalnızca kendi çabası ve yeteneğinle keman çalmayı öğrenen 8. sınıf öğrencisi Tuana Ekin Şahin’in keman dinletisiyle karşılandı.

Zeytinburnu Şubesi öğrencilerinden Gözde Çetin program sunumundan önce kendini tanıtarak; Antalya’nın bir ilçesinden İstanbul’a üniversite tahsili için geldiğinde yaşamın zorluğu ve karmaşasından korktuğunu, adeta İstanbul’da yeşili unuttuğunu, Zeytinburnu şube yöneticilerinin ona kucak açtığını ve yaşamını kolaylaştırdıklarını anlatırken duygulu anlar yaşandı.

Şube Başkanı Sema Murat; Zeytinburnu ilçesinin 53 milletten insan barındırdığı, ayda 9743 kişinin sınır dışı edildiği, kayıtlı toplam nüfusun 284.935 kişi olduğu, iç ve dış göçün yoğun yaşanması nedeniyle çocuk ve gençler üzerindeki olumsuz etkilerini anlatarak ilçe ihtiyaçları dahilinde çalışmalarına da bu yolda devam edeceklerini, çocuklar ve gençlerin gelecekte meslek sahibi ve mutlu yaşamaları için projeler üreteceklerini anlattı.


   Zeytinburnu Şubesi üyesi İhsan Kurtoğlu üniversiteyi bitirdikten sonra Almanya’da çalışma hayatını sürdürerek emekli olduğunu, yıllardır genel merkez bünyesindeki öğrencilere burs verdiğini, merkezin alımında da maddi destek vermesinin “ülkeme borcumu ödüyorum” sözleriyle çok mutlu olduğunu ifade etti.

Birikimlerini ülke insanlarına hizmet amacıyla, önce Ataşehir daha sonra da Zeytinburnu şubesine bağışlayan çok değerli, örnek insan sayın Dr. Canan And “Kadınların eğitimine önem veren büyük önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde aldığım eğitimi benden sonraki nesillere sağlamak okul yıllarımdan beri en büyük arzumdu. Aldığım eğitim sonucu çalışarak kazandığım birikimlerimle “okumuş her kadının Cumhuriyete borcu var” diyen efsane başkan Prof. Dr. Türkan Saylan’ın sözünü ettiği borcumu böylelikle bir nebze ödüyor olmanın mutluluk ve huzuru içerisindeyim.” diyerek Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticileriyle şube yöneticilerine teşekkür etti.

Genel Başkan Prof. Dr. Ayşe Yüksel “Türkan Hocam hiç bir emek karşılıksız kalmaz” derdi, sözleriyle başladığı konuşmasında ÇYDD’nin 30 yıllık geçmişinde yapılan başarılı çalışmaları anlatarak, sırada açılmak üzere bekleyen 6 etkinlik merkezinin olduğunu ÇYDD’ye destek veren Dr. Canan And, İhsan Kurtoğlu ve emek veren herkese bir kez daha teşekkür ettiğini, iletti.

Açılış konuşmalarından sonra söz alan Emekli Tuğamiral Türker Ertürk “Günümüzde herkesin birikimlerini yurtdışına aktarırken, yurt dışında yıllardır yaşayan ve çalışarak elde ettikleri birikimleri ülkeleri, çocuk ve gençleri için ÇYDD’ye bağışlanmasının önemli bir yatırım olduğunu ifade ederek, Dr. Canan And ve İhsan Kurtoğlu’na teşekkür etti ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine çalışmalarından dolayı başarı dileklerini iletti.

Genel merkez ve şube yöneticileri tarafından Dr. Canan And, İhsan Kurtoğlu, Hakkı Ertunç, Mehmet Damarlıoğlu, Salih Ertör’e plaket ve Canan Tuna’ya teşekkür belgeleri verildi.

 

Plaketlerin verilmesinin ardından Hatay’ın yöresel tatlarından olan Künefe ikramı ve sunumu davetlilerin ilgisini çekti.

Davetliler daha sonra “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Zeytinburnu Şubesi Dr. Canan And Çağdaş Etkinlik Merkezi” nin açılışı için The İstanbul Recidance’a geçti.

Açılış törenine 24.dönem Chp milletvekili Sn.Umut Oran, Emekli Tuğamiral Sn.Türker Ertürk, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Sn.Hurşit Bekaroğlu, İlçe Siyasi Parti başkan ve üyeleri, ÇYDD şube başkanları ve üyeleriyle ÇYDD’ye gönül veren davetliler katıldı.


26.11.2019